Sotning runt ögat!

Konsten att sota ett öga behöver inte vara så märkvärdigt, här nedan hittar du lite information om tillvägagångssätt och myter.

Vad är en sotning?

En sotning innebär att du tar i mycket med färgen runt ögonen, men den säger ingenting om vilken form du har eller vilken färg. Du kan ha en färgsotning som får ögonen att se kattlika ut, eller en svart sotning som gör ögonen stora och runda.

Puder under ögat

Om du kan göra en snygg sotning så ska du inte behöva spilla, det är en myt att man måste ha ett lager med puder undertill. Risken är att det svarta blandas med pudret undertill och när du borstar bort det så får du en ganska stor yta som är gråtonad. Det syns inte när man går ut i dåligt ljus och det går fortare att göra, men det ska inte behövas.


Sotning

Du behöver; en bra grund med foundation och puder, en pensel, en svart ögonskugga med mycket pigment och lite tålamod.

Ta skugga på penseln och slå bort överflödet mot en bordskant eller mot handen, överflöd på penseln tenderar till att trilla ned under ögat.

Lägg skuggan på toppen av och vid sidan av penseln, håll penseln med skaftet nedåt och arbeta in färgen med långsamma drag på en yta av ca 1cm. Tar du i för snabbt så är risken att det svarta flyger iväg och landar under ögat.

Börja närmst fransarna och arbeta i sidled, när du har gjort en mörkgrått lager så fortsätter du med centimetern ovanför. Tänk på att börja avslutet i god tid, har du en bra skugga så kan den tonas nästan hur länge som helst.

Tricket är att ta tid och arbeta in skuggan.

Placering och form

Vanligt och snyggt är att man drar avslutet uppåt och utåt, med sikte mellan den högsta punkten på ögonbrynet och avslutet (se ögonbrynsguiden).

Har du ett öga som ser piggt ut och som du vill framhäva kan det vara snyggt att bara lägga skuggan på locket och inte tona ut den.

Du kan även rama in ögat ytterligare med kajal runt hela ögat, sudda försiktigt under ögat så får du en ännu intensivare blick.


Varför Kryolans ögonskugga?

Både Kryolan och MAC jobbar mycket med pigment. Då Kryolan i grunden är teatersmink gör att de har ett stort behov av att ha skuggor som både sitter och syns på scen.

Alla Kryolans icke skimrande pressade ögonskuggor är väldigt färgrika, och sitter mycket bra om man bara arbetar in dem på en bra bas.

Därför fäster denna pressade skugga bra mycket bättre än många andra, och är det hetaste tipset för pressade ögonskuggor enligt Odium Clothings makeup artist.

Även denna underbara guide är hämtad ifrån den underbara sidan www.oduimclothing.net ! <3


Kommentater
Postat av: Emma

Haft en bra helg?

2008-08-24 @ 14:45:29
URL: http://regalemma.blogg.se/

Kommentera Emilia här:

Namn:
Kom ihåg mig!!

E-portadress: ([email protected])

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0