Ögonbrynsguide!

Dina ögonbryn ramar in ditt ansikte och ger dina ögon en fin form. Vissa är av naturen lyckligt lottade med fina, välformade ögonbryn som inte kräver mycket mer underhåll än en snabb omgång med pincett. För oss andra som inte har riktigt lika tur med den biten finns det andra sätt. För att få till snygga, hållbara ögonbryn är det viktigt med en bra grund.

Ögonbrynens form är tydligen ganska svår att få grepp om. Därför tänkte jag förklara grunderna lite snabbt:


  • Håll en penna i rak linje från näsvingen och uppåt. Där ska ögonbrynet börja. Ingen annan stans.

  • ögonbryn1
  • Håll pennan från näsvingen via ögats ytterkant. Där ska ögonbrynet sluta.

  • ögonbryn1
  • Brynets högsta punkt räknar du ut genom att hålla pennan vid näsvingen och rikta den så att den går genom iris.

  • ögonbryn1

Man ska akta sig för att plocka bort dem helt, eftersom det minskar chansen att de växer tillbaks när man blir äldre. Har du någon gång sett en gammal kvinna på stan, med rynkig hy och ojämnt ditmålade (ofta svarta) ögonbryn? Tänkte väl det. Ha det i åtanke nästa gång du plockar ögonbrynen. Om du vill ha bort dem helt så är ett bättre alternativ att raka dem. Då växer de ut på ett antal veckor. Exakt hur lång tid det tar är individuellt, och du får räkna med att se lite konstig ut under tiden eftersom de växer ojämnt.

Vilken ögonbrynsform man tycker bäst om är helt och hållet en smaksak. Här är några exempel på olika former:

ögonbryn1 ögonbryn2 ögonbryn3 ögonbryn4

Om man inte vill raka/noppa bort dem helt så kan man göra det delvis eller bara fylla i brynen lite. Då kan man få den form man vill, utan att riskera att se ut som en alien när man vaknar på morgonen. Det ser dessutom mer naturligt ut. Det finns lite olika sätt att göra det på, antingen kan man använda sig av en ögonbrynspenna, eller så kan man borsta i dem med en brun brynskugga. (ögonskugga funkar också) Avsluta gärna med lite löspuder så håller brynet bättre och försvinner inte efter halva dagen.

En annan sak som folk ofta gör fel på är vid valet av färg. Generellt sett så ska färgen på ögonbrynen vara samma som den i hårfästet eller någon nyans mörkare. Svarta ögonbryn på en blond eller ljushårig person är inte jättefint. Naturligtvis finns det undantag, och även när det gäller detta så är det såklart en smaksak.

Att få till snygga ögonbryn är en konst, det är något man får träna på. Titta runt på bilder eller på folk på stan, låt dig inspireras, testa dig fram och öva, öva, öva.

Ögonbrynsfixande är inte bara en tjejgrej, killar kan också jämna till sina ögonbryn för att rama in sitt ansikte och sina ögon.

Denna ögonbrynsguide är hämtad från http://www.odiumclothing.net/ !



Kommentater
Postat av: natalie´s

perfekt!

allt bra?

2008-08-24 @ 14:39:03
URL: http://natalies.se
Postat av: Sofia

Tack för guiden :)

2008-08-24 @ 14:42:32
URL: http://sofiasfashionroom.blogg.se/

Kommentera Emilia här:

Namn:
Kom ihåg mig!!

E-portadress: ([email protected])

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0