Foundation Guide!


Välj en foundation som matchar din hudton.


Se till att ditt ansikte är rent innan du lägger på nytt smink.


Smörj in ansiktet med en underlagskräm.

TT

En bra grund är en förutsättning för en lyckad sminkning, oavsett om målet är att se naturlig ut eller om man satsar på en extremare makeup. En foundation gör så att sminket sitter bättre och håller längre, och jämnar samtidigt ut eventuella ojämnheter i hyn. Om man vill uppnå ett naturligt resultat är det bäst att satsa på en foundation som inte är heltäckande, eftersom man har olika nyanser i hyn. De mindre vackra nyanserna, till exempel en lite rödare näsa, döljs enkelt med lite foundation.

Konsten att välja

När man ska välja foundation finns det några saker som är viktiga att tänka på. Först och främst gäller det att hitta en nyans som ligger nära ens egen. Om man vill se blekare ut kan man välja någon nyans ljusare, men överdriv inte! FÖR ljus foundation ser inte bra ut på någon. Less is more, som det så fint heter. ;) Vitt puder och foundation ska man vara försiktig med, eftersom den där fina, mjölkvita hyn som man eftersträvar istället troligen kommer göra att man ser ut som en spacklad clown. Satsa hellre på en ljus foundation.

En annan sak som kan vara till hjälp är att titta sig i spegeln och kolla om man har en hudton som drar åt det rosa eller åt det gula hållet, välj en foundation som matchar din hudton. Det brukar finnas "neutrala" nyanser, så om du är osäker så satsa på en sådan.

För bästa resultat

Se till att du har ett rent ansikte innan du lägger på nytt smink. Använd också gärna någon form av fuktkräm/dagkräm innan du applicerar foundation. Avsluta med puder, som tar bort glans och fixerar grunden. Ett hett tips är att använda transparent puder eftersom det inte täpper till hyn i samma utsträckning som ett icke-transparent.




Okej, förlåt att jag tjatar, men jag hade helt glömt bort odium, men nu är jag galet beroende igen!
Även denna guide är hämtad ifrån www.odiumclothing.net



För övrigt är jag så jävla splittrad, förbannad och allting.
En känsloladdad karusell med andra ord!

Kommentater
Postat av: jennifer

brabrbra tips :D

2008-08-24 @ 20:55:59
URL: http://jjen.devote.se

Kommentera Emilia här:

Namn:
Kom ihåg mig!!

E-portadress: ([email protected])

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0