LÖSHÅR <3

 aa   
Erkänn damn vackert hår, folket?
Jag måste bara ladda upp några bilder eftersom jag är KÄR i mitt eget hår just nu.

Topp 10 - Värdefulla tips!

1 Bra hudvård är A och O. Ju bättre du sköter din hy desto mindre tid (och kanske pengar) behöver du lägga ned på att göra en avancerad makeup.

2 Vettiga redskap. Även om du inte vill äga miljoner redskap så satsa i alla fall på vettiga sådana som du vet att du kommer att använda ofta. Billiga investeringar kanske inte blir så billiga om dem inte håller i längden.

3 Välj makeupprodukter som passar din hudtyp.

4 Ett snyggt bronspuder, läppglans, mascara och ögonbrynsfärg är ett
säkert kort för att alltid få en fräsch look! Bronspudret gör att du ser frisk ut, läppglans ger fylligare och fina läppar och mascara och ögonbrynsfärg ramar in dina ögon.

5 För en öppnare blick använd alltid en ögonfransböjare innan du sätter på mascara. Du kan också använda en vit kajal på insidan av nedre franskanten för att öppna ögonen. Detta får också ögonvitan att se klarare ut.

6 En highlighterkräm på ansiktets högsta punkter, som kind, näsa, och panna, ger fin lyster. Hyn får en väldigt frisk och fräsch look.

7 Starka färger på makeupen får ett mjukare intryck om man är noga med att tona ut dem vid övergången till ljusare nyanser.

8 Crèmerouge ger en naturlig och fräsch finish och passar jättefint till en dagmakeup.

9 Produkter med lyster eller glans ger ofta ett mjukt intryck och får huden att se slät och fin ut.

10 UT OCH LETA INSPIRATION & SPANA IN NYA TRENDER!


Tack för mej!


Foundation Guide!


Välj en foundation som matchar din hudton.


Se till att ditt ansikte är rent innan du lägger på nytt smink.


Smörj in ansiktet med en underlagskräm.

TT

En bra grund är en förutsättning för en lyckad sminkning, oavsett om målet är att se naturlig ut eller om man satsar på en extremare makeup. En foundation gör så att sminket sitter bättre och håller längre, och jämnar samtidigt ut eventuella ojämnheter i hyn. Om man vill uppnå ett naturligt resultat är det bäst att satsa på en foundation som inte är heltäckande, eftersom man har olika nyanser i hyn. De mindre vackra nyanserna, till exempel en lite rödare näsa, döljs enkelt med lite foundation.

Konsten att välja

När man ska välja foundation finns det några saker som är viktiga att tänka på. Först och främst gäller det att hitta en nyans som ligger nära ens egen. Om man vill se blekare ut kan man välja någon nyans ljusare, men överdriv inte! FÖR ljus foundation ser inte bra ut på någon. Less is more, som det så fint heter. ;) Vitt puder och foundation ska man vara försiktig med, eftersom den där fina, mjölkvita hyn som man eftersträvar istället troligen kommer göra att man ser ut som en spacklad clown. Satsa hellre på en ljus foundation.

En annan sak som kan vara till hjälp är att titta sig i spegeln och kolla om man har en hudton som drar åt det rosa eller åt det gula hållet, välj en foundation som matchar din hudton. Det brukar finnas "neutrala" nyanser, så om du är osäker så satsa på en sådan.

För bästa resultat

Se till att du har ett rent ansikte innan du lägger på nytt smink. Använd också gärna någon form av fuktkräm/dagkräm innan du applicerar foundation. Avsluta med puder, som tar bort glans och fixerar grunden. Ett hett tips är att använda transparent puder eftersom det inte täpper till hyn i samma utsträckning som ett icke-transparent.




Okej, förlåt att jag tjatar, men jag hade helt glömt bort odium, men nu är jag galet beroende igen!
Även denna guide är hämtad ifrån www.odiumclothing.net



För övrigt är jag så jävla splittrad, förbannad och allting.
En känsloladdad karusell med andra ord!

Sotning runt ögat!

Konsten att sota ett öga behöver inte vara så märkvärdigt, här nedan hittar du lite information om tillvägagångssätt och myter.

Vad är en sotning?

En sotning innebär att du tar i mycket med färgen runt ögonen, men den säger ingenting om vilken form du har eller vilken färg. Du kan ha en färgsotning som får ögonen att se kattlika ut, eller en svart sotning som gör ögonen stora och runda.

Puder under ögat

Om du kan göra en snygg sotning så ska du inte behöva spilla, det är en myt att man måste ha ett lager med puder undertill. Risken är att det svarta blandas med pudret undertill och när du borstar bort det så får du en ganska stor yta som är gråtonad. Det syns inte när man går ut i dåligt ljus och det går fortare att göra, men det ska inte behövas.


Sotning

Du behöver; en bra grund med foundation och puder, en pensel, en svart ögonskugga med mycket pigment och lite tålamod.

Ta skugga på penseln och slå bort överflödet mot en bordskant eller mot handen, överflöd på penseln tenderar till att trilla ned under ögat.

Lägg skuggan på toppen av och vid sidan av penseln, håll penseln med skaftet nedåt och arbeta in färgen med långsamma drag på en yta av ca 1cm. Tar du i för snabbt så är risken att det svarta flyger iväg och landar under ögat.

Börja närmst fransarna och arbeta i sidled, när du har gjort en mörkgrått lager så fortsätter du med centimetern ovanför. Tänk på att börja avslutet i god tid, har du en bra skugga så kan den tonas nästan hur länge som helst.

Tricket är att ta tid och arbeta in skuggan.

Placering och form

Vanligt och snyggt är att man drar avslutet uppåt och utåt, med sikte mellan den högsta punkten på ögonbrynet och avslutet (se ögonbrynsguiden).

Har du ett öga som ser piggt ut och som du vill framhäva kan det vara snyggt att bara lägga skuggan på locket och inte tona ut den.

Du kan även rama in ögat ytterligare med kajal runt hela ögat, sudda försiktigt under ögat så får du en ännu intensivare blick.


Varför Kryolans ögonskugga?

Både Kryolan och MAC jobbar mycket med pigment. Då Kryolan i grunden är teatersmink gör att de har ett stort behov av att ha skuggor som både sitter och syns på scen.

Alla Kryolans icke skimrande pressade ögonskuggor är väldigt färgrika, och sitter mycket bra om man bara arbetar in dem på en bra bas.

Därför fäster denna pressade skugga bra mycket bättre än många andra, och är det hetaste tipset för pressade ögonskuggor enligt Odium Clothings makeup artist.

Även denna underbara guide är hämtad ifrån den underbara sidan www.oduimclothing.net ! <3


Ögonbrynsguide!

Dina ögonbryn ramar in ditt ansikte och ger dina ögon en fin form. Vissa är av naturen lyckligt lottade med fina, välformade ögonbryn som inte kräver mycket mer underhåll än en snabb omgång med pincett. För oss andra som inte har riktigt lika tur med den biten finns det andra sätt. För att få till snygga, hållbara ögonbryn är det viktigt med en bra grund.

Ögonbrynens form är tydligen ganska svår att få grepp om. Därför tänkte jag förklara grunderna lite snabbt:


  • Håll en penna i rak linje från näsvingen och uppåt. Där ska ögonbrynet börja. Ingen annan stans.

  • ögonbryn1
  • Håll pennan från näsvingen via ögats ytterkant. Där ska ögonbrynet sluta.

  • ögonbryn1
  • Brynets högsta punkt räknar du ut genom att hålla pennan vid näsvingen och rikta den så att den går genom iris.

  • ögonbryn1

Man ska akta sig för att plocka bort dem helt, eftersom det minskar chansen att de växer tillbaks när man blir äldre. Har du någon gång sett en gammal kvinna på stan, med rynkig hy och ojämnt ditmålade (ofta svarta) ögonbryn? Tänkte väl det. Ha det i åtanke nästa gång du plockar ögonbrynen. Om du vill ha bort dem helt så är ett bättre alternativ att raka dem. Då växer de ut på ett antal veckor. Exakt hur lång tid det tar är individuellt, och du får räkna med att se lite konstig ut under tiden eftersom de växer ojämnt.

Vilken ögonbrynsform man tycker bäst om är helt och hållet en smaksak. Här är några exempel på olika former:

ögonbryn1 ögonbryn2 ögonbryn3 ögonbryn4

Om man inte vill raka/noppa bort dem helt så kan man göra det delvis eller bara fylla i brynen lite. Då kan man få den form man vill, utan att riskera att se ut som en alien när man vaknar på morgonen. Det ser dessutom mer naturligt ut. Det finns lite olika sätt att göra det på, antingen kan man använda sig av en ögonbrynspenna, eller så kan man borsta i dem med en brun brynskugga. (ögonskugga funkar också) Avsluta gärna med lite löspuder så håller brynet bättre och försvinner inte efter halva dagen.

En annan sak som folk ofta gör fel på är vid valet av färg. Generellt sett så ska färgen på ögonbrynen vara samma som den i hårfästet eller någon nyans mörkare. Svarta ögonbryn på en blond eller ljushårig person är inte jättefint. Naturligtvis finns det undantag, och även när det gäller detta så är det såklart en smaksak.

Att få till snygga ögonbryn är en konst, det är något man får träna på. Titta runt på bilder eller på folk på stan, låt dig inspireras, testa dig fram och öva, öva, öva.

Ögonbrynsfixande är inte bara en tjejgrej, killar kan också jämna till sina ögonbryn för att rama in sitt ansikte och sina ögon.

Denna ögonbrynsguide är hämtad från http://www.odiumclothing.net/ !



LÖSHÅR FFS <3

löshår

Har nyss beställt hem detta totalt underbara löshår från www.odiumclothing.net , dock utan lilla mammas vetskap, men ska lbi kul att se hennes reaktion. :) Jag hoppas bara att jag kommer att passa i det! Funderar även på att färga en del av min lugg röd elr ngn annan rolig färg.

Vad tycker du om löshår? Och tror du att jag skulle passa i detta?
Samt vilken färg skulle du färga din lugg om du var jag? <'3

Idag ska man upp på Tannbergsskolan, där amn börjar imorrn. :) Första året, IV. Håller tummarna att jag lyckas kirra till betygen i år! Nu har man ju Linda, Julia, Simon och alla andra sötnosar i samma byggnad igen, underbart! <3


Wish me luck, babe. <3

RSS 2.0